top of page
Mirkka (3).jpg

"Hän on laulajana juureva ja sielukas... Sekä Mirkka Paajasen avoin, mutta karismaattinen olemus, että hänen vaikuttava äänenkäyttönsä tuo yhtyeen soittoon lämpöä.” 

                                                                    -Helsingin sanomat

Laulaja-lauluntekijä Mirkka on tullut tutuksi lukuisten Suomen eturivin artistien taustalta niin laulajana, soittajana kuin biisintekijänäkin. Mirkka keikkaili mm. Samuli Edelmannin rinnalla yhdeksän vuoden ajan ja yhteistyö huipentui vuonna 2016 Samulin nimeä kantavaan levyyn, johon Mirkka kirjoitti kahdeksan omakohtaista sanoitusta ja duetoi Samulin kanssa mm. traagisen Ofelian tarinan. Kyseisen levyn myötä Mirkka pääsi esimakuun omien tarinoiden kertomisesta ja päätti aloittaa oman soolouran päästäkseen lähemmäksi yleisöä ja voidakseen kertoa tarinansa omalla tapaa. 

”Hän on ehkä maamme tuntemattomin iso ääni. Tuntemattomuus saadaan vielä korjattua. Paajanen työstää omaa albumia.”

                                                                               -Aamulehti

"​Erikseen täytyy mainita loistava taustalaulaja ja viulisti Mirkka Paajanen, jonka läpimurtoa suomalaisten suurempaan suosioon solistina toivoisi mahdollisimman pian."     

                                                                                           -Hämeen sanomat

Vuonna 2017 Mirkka julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Että muistaisit saman, joka koostui pääosin Mirkan tekemistä kappaleista. Levy ihastutti kuulijoitaan vahvoilla ja tarkkanäköisillä tarinoillaan sekä raikkaalla musiikillaan. Debyyttilevy herätti positiivista huomiota myös mediassa, kuten Ilta-sanomissa: 

”Tunteikkaalla, syvälle ihmisen sisälle kurkistavalla levyllä Paajanen kertoo sekä henkilökohtaisia että korviin kantautuneita tarinoita elämästä. Lämminhenkisen lauluntekijän yksi keskeinen teema on kahden ihmisen välinen yhteys ja läheisyys, sen merkitys ja kaipaus. Levyn tekstit ovat vaikuttavia.” 

Syksyllä 2018 Mirkka julkaisi omasta soolotuotannon linjastaan poiketen jazzsävytteisen levyn Kauneus yhdessä mm. Jukka Perkon kanssa. Levy tehtiin Toni Edelmannin muistoksi ja se koostui Tonin säveltämistä ruotsalaisista runoista, jotka Mirkka suomensi vapaasti Tonin toiveita kunnioittaen. Myös Kauneus herätti kuulijoissaan ihastusta ja sai mm. täydet viisi tähteä Keskisuomalaisen toimittajalta:

"Paajanen on tehnyt pitkään yhteistyötä Suomen eturivin poptähtien kanssa. Hänen lauluäänensä ei ole kuitenkaan tuttu, joten tuoreus tekee levystä erityisen viehättävän ja nostaa sen massasta. Täysin omiin korkeuksiinsa herkkä levy nousee jazzkokoonpanon viemänä."

Samana vuonna Mirkka julkaisi myös ensimmäisen lastenlevyn pääosin itse tekemistään lastenlauluista kokoonpanolla Mirkka&Luis, joka valittiin lastenmusiikkigaalassa vuonna 2019 vuoden tulokkaaksi!

"Koiruuksia!-levy sisältää yhdeksän hienoa, uutta lastenlaulua... Levyn aloittava Miksi? on hyvä kysymys ja erinomainen kappale, jossa myös välispiikit ovat huomioimisen arvoisia... Lastenmusiikkiesikoinen on hyvä ja toimiva kokonaisuus, joka on taitavasti soitettu ja laulettu sekä hyvin tuotettu. Monipuoliset sävellykset, hienot kertomukset ja täsmälliset riimitykset saavat toivomaan, että duo jatkaa edelleen lastenmusiikin parissa. "

 

                                                                                            -Lastentarha-lehti

Syksyllä 2019 Mirkka julkaisi ensimmäisen singlen syksyllä 2020 julkaistavalta levyltään. Mirkka kirjoitti Mun sydän on sun-kappaleen herättyään painajaiseen ja oivallukseen elämän hauraudesta ja tämäkin kappale sai lämpimän vastaanoton:

Mikäköhän meitä suomalaisia oikein vaivaa, kun toisinaan tuntuu siltä, että ainoastaan sydäntä särkevä melankolia saa sielumme todella soimaan. Tiedä sitten, mutta niin vain myös Mirkka osaa uusimmalla sinkullaan liikuttaa allekirjoittaneenkin rinnassa jotain, jonka olemassaolosta en ollut edes täysin tietoinen aiemmin.

Toisen pitkäsoittonsa vuoden päästä julkaiseva laulaja/lauluntekijä tutkii Mun sydän on sun -sinkulla sitä kovaa ja kylmää oivallusta, että kaikki on lopulta katoavaista ja vain lainaa. Elämä saattaa vaikuttaa voittamattomalta voimalta, mutta se on todellisuudessa äärimmäisen haurasta ja nopeasti ohi kiitävää. Tuosta kaihosta on kuitenkin syntynyt äärimmäisen kaunis ja koskettava pop-kappale, jonka sielua värisyttävässä herkkyydessä voi aistia elämän väistämättömän kulun aamuruskosta iltaruskoon. Mirkka ei tarvitse paljoakaan soittimia taustalleen, ja vokaalien noustessa eteen on kaikki kohdillaan. Kerrassaan upeaa."

                                                                                                     -Mika Roth, desibeli.net

20.3 2020 Mirkka julkaisi levy toisen singlen Tuulet, jonka Mirkka kirjoitti syksyn riisuessa puut ja ihmiset toivosta. Luopumisen keskellä Mirkka halusi löytää hetkestä jotain hyvää ja ymmärsi surun kertovan rakkaudesta:

 

"Tuulet puhaltaa vieden sinut mukanaan, mutta sainhan rakastaa, sain rakastaa." 

                                                -Mirkka

bottom of page